„Уестсайдска история“ 2021 – брилянтно завръщане към класиката

Да направиш римейк на нещо толкова легендарно като „Уестсайдска история“, е голяма отговорност. Още повече когато първата киноадаптация на иконичния бродуейски мюзикъл от 1961 година, режисирана от Джеръм Робинс и Робърт Уайз, печели цели 11 награди „Оскар“, включително и за „Най-добър филм“.

В случая с „Уестсайдска история“ 2021 обаче, Стивън Спилбърг, подкрепен от топ сценариста Тони Къшър, ни показа, че няма за какво да се притесняваме и доказа таланта си на абсолютен майстор на режисурата, представяйки на глобалния зрител един великолепен нов прочит на холивудската кинолента.

Едва ли съществува човек, който не е запознат с историята и не знае наизуст песните от „Уестсайдска история“, но в името на изчерпателността припомняме сюжета, вдъхновен от най-известната любовна история на света – тази на Ромео и Жулиета, разказана от Шекспир още през далечната 1597 година.

И така – в центъра на събитията са младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две свирепи, враждуващи банди – „Ракетите“ и „Акулите“, борещи се за контрол и признание на суровите улици на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.  Докато съперничеството между двете банди ескалира с всеки изминал ден, любовта между Тони и Мария разцъфва и заплашва да разкъса на две целия квартал.

Магията продължава на следващата страница...


Още по темата: