София Копола прави филм за Присила Пресли

мин. четене

София Копола вече е написала сценария ще е и режисоор на предстоящия биографичен филм за Присила Пресли. Кайли Спини (от Mare of Easttown) и Джейкъб Елорди (от Euphoria) са планирани да участват в проекта, който е базиран на мемоарите на самата Присила от 1985 г. Elvis and Me. Предстои снимките да започнат в Торонто по-късно тази година.

Вътрешни източници казват, че Копола се е вдъхновила да направи този филм от известно време, като продължение на филма й  On The Rocks. Режисьорката е започнала да сглобява парченцата за филма именно тази есен и дори вече е готова със сценария. 

Самата Копола ще продуцира съвместно с Хенли, Лоренцо Миели, Fremantle Company и American Zoetrope. А The Apartment, a Fremantle Company и Sony’s Stage 6 Films ще предоставят финансирането за проекта. На снимачната площадка ще участват и дългогодишни нейни сътрудници и колеги включително директорът на фотография Филип Льо Сур, дизайнерът на костюмите Стейси Батат, монтажистът Сара Флак. Тази комбинация от приятели, колеги и вдъхновението от книгата Elvis and Me са обещаваща комбинация.

Документалният филм за Присила Пресли влиза в етап на разработка, докато хитовия пълнометражен филм на Баз Лурман не спира да събира хора пред екрана. През последния месец стана ясно, че това е най-касовият филм за всички времена в САЩ и Канада, събирайки $144.85 млн., с малко повече от предходния No1 "Великия Гетсби" (2013) с $144.84 млн.

С нетърпение очакваме този филм да излезе по кината, за даможем да се потопим в неповторимата атмосфера, която Копола и екипът и подготвят.

 

 


Още по темата: