Ролите, които извадиха актьорите от зоната им на комфорт

мин. четене

За да се освободят от предразсъдъците и да разширят своя репертоар, много актьори са избрали да изиграят роли, които са ги извадили от обувките. Тези превъплъщения може да варират от влизане в роля от другия пол, друга раса или просто личност, която в никакъв случай не биха одобрили в реалния живот.

Вижте кои актьори са изиграли ролите, за които не подозираме, че са ги довели до предела извън зоната им на комфорт!

Анджелина Джоли

Във филма "Солт" актрисата играе агент на ЦРУ, като се облича като мъж и носи латексова маска, нос и фалшиви уши. Това е било много трудно за нея, най-вече за да може да диша свободно. В друг филм „Могъщо сърце“ Джоли промени изцяло външния си вид, за да влезе в ролята на Мариан Пърл – френска журналистка с афро-кубински корени. За тази роля актрисата споделя, че е била на ръба на истерия поради огромните различия с образа и противоречието, създадено в самата нея.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tereza Alexia (@_alexia_rainha_)

Гаел Гарсия Бернал

В „Лошо образование“ Гаел Гарсия Бернал изигра Анхел - младо момче със сложно минало, което се преструва, че е своята транссексуална сестра Захара, за да стане известен. Това изважда от обувките актьора, но му дава огромна известност в кино средите и печели много роли след това.

Еди Редмейн

Британският актьор изигра транссексуален герой на име Лили в „Момичето от Дания“. Ролята беше великолепна, но само той знае колко работа е хвърлил, за да я направи толкова убедителна.

Ел Фанинг

В „3 поколения” Ел Фанинг играе тийнейджърка на име Рей, която е родена като момиче, но не се чувства комфортно като жена. Актрисата споделя, че това е била много трудна роля за нея, защото е преживявала всяка мъка на своя образ до степен, която я е довело до дълбоко, но болезнено осъзнаване.

Хилари Суонк

Хилари Суонк изигра транссексуален герой в „Момчетата не плачат“, който й донесе Оскар за най-добра актриса през 2000 г. Ролята обаче тя изгражда много дълго време във вътрешна борба и съпротива със стереотипите на възпитанието й.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @secretosdecine

 

Робин Уилямс

В комедията „Мисис Даутфайър“, талантливият Робин Уилямс трябваше да играе възрастна жена и той се справя блестящо, но образът е бил труден дори за опите комик като него. Въпреки това актьорът разказва, че накрая е успял да се забавлява в персонажа и е започнал да разбира по-добре жените.

Джон Траволта

Разбивачът на сърца „Брилянтин“ Джон Траволта също изигра жена в „Лак за коса“, но и той споделя, че да изиграе другият пол не е било никак лесно, особено след като вече е изградил образ на мачо.

Дъстин Хофман

Във филма „Тутси“, който получи 10 номинации за „Оскар“, Дъстин Хофман играе безработен актьор, който се облича като жена, за да получи роля в телевизионна сапунка. Ех, тези женски роли, толкова са трудни за изпълнение...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Stéphane (@stephinsta74)

 

Лена Хеди

Актрисата играе Церсей Ланистър, един от най-мразените героини в „Игра на тронове“. Тя се чувства неудобно от вълната омраза, която я залива от феновете, които не правят разлика между актрисата и образа, който явно добре е изградила на екрана.

Лиса Кудроу

Актрисата, изиграла шантавата Фийби в хитовия сериал от 90-те „Приятели“, в реалния живот е пълна противоположност на персонажа си! Затова в началото е била в дълбок шок, че трябва да играе вятърничава, непостоянна и толкова емоционална млада жена.

Мерил Стрийп

Легендарната Мерил Стрийп изигра Миранда Пристли в „Дяволът носи Прада“, жестоката шефка и главен редактор, който кара новата си служителка Анди (в ролята е Ан Хатауей) да страда с всяка своя задача. Ролята е далеч от истинската същност на Стрийп, която в действителност е много сърдечен, топъл и емпатичен човек.

Джак Глийсън

Актьорът играе злият Джофри Баратеон в „Игра на тронове“, което е огромен контраст със сладката му натура. Доказателство, че се е справил, е успехът на ролята и на сериала с негово участие.

 

Жулиет Бинош

В "33-те" френската актриса изигра чилийката Мария Сеговия, която е с по-тъмна кожа. Актрисата споделя, че с ролята е осъзнала голяма част от своите травми, които до тогава не е чувствала като проблем.

Ръсел Кроу

В "Ной" актьорът от Нова Зеландия изигра библейския герой, който се предполага, че е от Близкия изток. А сблъсъкът с различна раса и начин на поведение е било мъчително за Кроу.

Хелън Мирън

Актрисата изигра Елизабет II в "Кралицата". Да се превъплъти като британския монарх, която по това време е жива, е едно от най-големите предизвикателства за актрисата, която през цялото време е мислела как би погледнала Нейно Величество на образа от екрана.

Никол Кидман

Във филма "Часовете" актрисата играе Вирджиния Улф, писателката, която страда от депресия и склонност към самоубийство. Със същите проблеми се е борела и Кидман, което я е довело до ръба на зоната на комфорт. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by classic girl (@anaabellaa1)

 

Още за киониндустрията и как тя отговаря на реалността ни.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: