Ридли Скот снима сериали по "Блейд Рънър" и "Пришълецът"

мин. четене

Ридли Скот потвърди, че работата по телевизионните сериали към два от най-легендарните му филми – „Блейд Рънър“ и „Пришълецът“ – върви с пълна пара, а пилотните епизоди са вече написани.

Сериалът по „Блейд Рънър“ е планиран като поредица от 10 епизода. По думите на Скот „Пришълецът“ също минава през подобен процес.

Новината за сериала по историята на ксеноморфа се появиха още през декември 2020 г. Продукцията се подготвя за FX Networks, а за режисьор е гласен Ноа Хоули ("Фарго", "Кости").

Според Джон Ландгарф, шефа на компанията, проектът ще бъде първата история за пришълеца, която се развива на Земята – и ще бъде смесица от безвременния хорър на оригинала и нонстоп екшъна на втората част („Пришълците“ на Джеймс Камерън).

Следващият филм на Ридли Скот е Kitbag – биографична драма за Наполеон Бонапарт с Хоакин Финикс в главната роля и Джоди Комър в ролята на Жозефина Бонапарт. Режисьорът съобщи, че продукцията ще започне на 15 януари.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: