Петзвездни ревюта заваляха върху последния филм за Бонд с Даниел Крейг, но не липсва и критика

мин. четене

Петият и последен филм на Джеймс Бонд с Даниел Крейг - No Time to Die получи възторжени отзиви от много критици.

Премиерата на филма се състоя в Royal Albert Hall, след няколко забавяния, предизвикани от пандемията, а на събитието присъстваха членоветe на кралското семейство Кейт Мидълтън, Принц Уилиам, Принц Чарлз и Камила Паркър.

Снимка: Max Mumby/Indigo/Getty Image

В своя петзвезден преглед на филма Кевин Махър от The Times казва:

„По-добрo е от “добро”. Това е великолепно! Крейг е извисяващо се харизматично присъствие от началния до заключителния кадър и се покланя в страхотен, одухотворен стил“.

Но макар повечето критици да са в сферата на позитивното, някои смятат, че филмът не оправдава съвсем 163-минутното си времетраене.

Спокойно, в този букет от рецензии не мирише на спойлери.

В собствения си петзвезден преглед Питър Брадшоу от The Guardian описва филма като „епична мозъчна буря“, която доставя „патос, екшън, драма, лагерна комедия, разбити сърца, мрачен ужас и наивен старомоден екшън“.

„Това, разбира се, е фестивал на абсурда и усложненията, въртящ се свят с гигантски сюжетни механизми", казва той, но заключава, че филмът като цяло е "много приятен и радостно зрелищен".

Бонд и приятеля му от бивши приключения Феликс Лейтър, който го "издърпва обратно в играта". В ролята на Феликс - Джефри Райт 

Стефани Захарек от Time е като цяло положителна относно филма, но заявява, че „лебедовата песен“ на Крейг не оправдава продължителността на лентата.

„С 2 часа и 43 минути продължение, той е твърде дълъг и претоварен със сюжет - повече не винаги е по-добре“, заявява тя и добавя:

„Филмът представя един от най-тъпите злодеи в историята на поредицата, изигран от Рами Малек с петниста кожа и тъпа копринена пижама. Но забравете всичко това - No Time To Die, въпреки недостатъците му, е перфектно съобразен с актьора, който за мен е най -добрият Бонд от всички".

Вижте още отзиви на следващата страница...

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: