Отложеният „Тайните на Дъмбълдор“ с нов трейлър и премиерна дата!

Както вече писахме, пандемията отложи снимките и премиерните дати на редица касови филми, които се появиха на голям екран месеци след първоначално заложените срокове. Уви, дори магьосниците не можаха да избягат от противоепидемичните мерки, но имаме добра новина за всички болни фенове на магическия свят на Дж. К. Роулинг – новият филм от поредицата „Фантастични животни“, наречен „Тайните на Дъмбълдор“ най-после може да се похвали с пилотен трейлър и премиерна дата!

Снимачният период на продукцията бе плануван да започне в началото на 2020 г., но бе отложен с няколко месеца, като официално снимките започнаха през септември. Това стана и причина премиерната дата също да бъде изместена, като отначало се мислеше за юли, но сега се оказва, че ще го гледаме дори по-рано – на 15 април 2022!

И още, докато в първите два филма от поредицата ролята на Гринделвалд се изпълнява от Джони Деп, в „Тайните на Дъмбълдор“ в кожата му ще влезе датския актьор Мадс Микелсен, който последно гледахме в „Още по едно“.

„Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор“ (на английски: Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) е режисиран от Дейвид Йейтс, със сценарий на Дж. К. Роулинг и Стив Клоувс, по оригинална история от Роулинг.

Филмът е продължение на „Фантастични животни: Престъпленията на Гринделвалд“ (2018), като е трета част от филмовия франчайз „Фантастични животни“ и е единадесетия във франчайза „Магьоснически свят“.

Във филма ще видим Еди Редмейн, Катрин Уотерстън, Дан Фоглър, Алисън Съдол, Езра Милър, Калъм Търнър, Уилям Надилам, Попи Корби-Туш, Джесика Уилямс, Джуд Лоу и както разбрахме, Мадс Микелсен.

Действието се развива няколко години след „Престъпленията на Гринделвалд“ и проследява Албус Дъмбълдор, който възлага на Нют Скамандър и неговите съюзници мисия, която ги отвежда в сърцето на армията на тъмния магьосник Гелърт Гринделвалд.

 


Още по темата: