Новата „Уестсайдска история“ на Спилбърг със заявка за хита на годината

10 декември е официалният премиерен ден на едно от най-дългоочакваните събития в света на киното – новата екранизация на абсолютната класика „Уестсайдска история“ (West Side Story) 2021.

Проектът, дело на легендарния режисьор Стивън Спилбърг и сценариста Тони Къшнър, е адаптация на бродуейския мюзикъл от 1957 г., написан от Артър Лорънс, по музика на Ленард Бърнстейн  и текст на Стивън Сондхайм.

Сюжетът е вдъхновен от най-великата любовна история на света – „Ромео и Жулиета“ на Уилям Шекспир  от 1597 г. и разказва за любовта на младите влюбени Мария и Тони, които са членове на две тийнейджърски улични банди от различен етнически произход, борещи се за контрол над улиците на Горен Уест Сайд в Ню Йорк.

Стивън Спилбърг.  Фотокредит: UMG/ANIMATO MUSIC

„Посветих този филм на баща си, но музикалното отношение на майка, съчетано с ненаситния апетит да уча за киното, роди любовта ми към филмовата музика.

Когато за първи път чух мелодиите към „Уестсайдска история“, просто се влюбих. Като дете знаех всяка песен наизуст.

Партитурата сякаш винаги е била част от мен и вярвам, че това са най-великите заглавия, писани за музикален театър някога. Надявам се, че младите ще ги харесат точно толкова, колкото и аз.“, споделя Спилбърг за продукцията.

 

 


Още по темата: