Филмите от фестивала във Венеция, които не трябва да пропускате

мин. четене

Кои са филмите, които ще бъдат отличени на Международния филмов фестивал във Венеция, предстои да разберем. Събитието ще продължи до 10 септември, а председател е на журито, което ще определи носителите на наградите, е актрисата Джулиън Мур.  

А дотогава – ето нашата селекция от програмата на един от най-престижните кинофоруми в света.  

White Noise

Фестивалът във Венеция беше открит с последния филм на американския режисьор и сценарист Ноа Баумбак – White Noise, адаптация по едноименната книга на Дон ДеЛило, като очакванията за операторско майсторство и остроумни диалози се оправдаха. White Noise разказва историята на професор в колеж в малко провинциално градче и съпругата му. Те са изправени пред неочаквана опасност, когато наблизо е изпуснато токсично химическо вещество – една черна комедия с Адам Драйвър и Грета Гъруиг.

 

Bones and All

Режисьорът Лука Гуаданино разказва историята на млада жена, която се научава как да оцелява в периферията на обществото. Няма как да пропуснем и звездния актьорския състав - Зендая и Тимъти Шаломе за пореден път си партнират на големия екран, а това гарантира невероятно филмово изживяване. Ако искате нестандартен филм, който разказва историята на аутсайдери, които се учат да живеят на ръба, то това е вашият филм.

TÁR

Кейт Бланшет продължава да ни радва с роли, които наистина само тя може да изиграе. Tár разказва историята на Лидия Тар, първата жена в историята, назначена за главен диригент на голям немски оркестър. Филмът е голямото завръщане на режисьора Тод Фийлд след 16 години насам.  

BLONDE

Филмът е адаптация на романа на Джойс Каръл Оутс и разказва историята на Мерилин Монро от детството й като Норма Джийн Мортенсън до превръщането ѝ в звезда и романтичните ѝ връзки. В главната роля е Ана де Армас, която е неузнаваема в образа на Мерлин. "Всички я гледаха. Никой не я виждаше" e анонсът на Netflix към трейлъра на филма. 

The Son

Драматургът и писател Флориан Зелер отново влиза в ролята на кинорежисьор и предлага екранизация на още една своя пиеса - "Синът" (след "Бащата" с Антъни Хопкинс и Оливия Колман). В главните роли са Хю Джакман, Лора Дърн, Антъни Хопкинс и Ванеса Кърби.

Лентатапроследява сложните отношения в едно семейство, в което бащата (Хю Джакман) живее с партньорката (Кърби) и тяхното бебе, когато се появява бившата му жена (Лора Дърн) и синът им – тийнейджър с тежки поведенчески проблеми.

Don't Worry Darling

Филмът разказва историята на домакиня от 50-те, която живее със съпруга си в утопична комуна. Don't Worry Darling е филм на Оливия Уайлд и събира на едно място Хари Стайлс, Флоренс Пю, Крис Пайн и Джема Чан. Филмът поставя въпроси за бляскавия живот и смущаващи тайни, които излизат на повърхността и има неочаквана развръзка.

The Eternal Daughter 

Очакваме с нетърпение и англо-американската продукция Eternal Daughter на Джоана Хог с Тилда Суинтън. Филмът разказва историята на майка и дъщеря, които трябва да се изправят пред отдавна заровени тайни, когато се завърнат в бившия си семеен дом.  

 

 

 


Още по темата: