Джеймс Камерън сподели нови подробности за "Аватар 2"

мин. четене

Спомням си как през 2009 г. излязох от киносалона след „Аватар“ и ми трябваха 2 часа да осъзная къде се намирам. Много от нас за първи път бяха транспортирани по този начин в толкова магичен свят с инструментите на киното.

От тогава изминаха 12 години - и стана време да разберем, какво се случва след като Джейк отваря очите си. Само след една година публиката ще се реди на опашка, за да гледа „Аватар 2“. Или поне на това се надява Джеймс Камерън. Продължението на филма му от 2009 г., който остава най-касовата продукция за всички времена, е насрочено за пускане на екрана на 16 декември 2022 г. Новото концептуално изкуство хвърля първи поглед върху новите му главни герои: децата на Джейк и Нейтири.

Камерън и неговият продуцентски партньор Джон Ландау споделят как филмът до голяма степен ще се развива под водата 14 години след събитията от оригинала. Можете да видите няколко изображения от снимачния процес в този туит от официалния акаунт на филма.

 

„Аватар 2“ първоначално трябваше да излезе през декември 2014 г., но в крайна сметка, за да направят филм под водата, Камерън и неговият екип трябваше да измислят нови технологии за заснемане. А всички участници би трябвало да тренират, за да могат да задържат дъха си и да играят под вода, така че всичко да изглежда истинско.

Явно точно това се е случило.

В резултат на подобно обучение актьорите Сигорни Уивър (в нова мистериозна роля, откакто нейният герой умря в последния филм) и Кейт Уинслет (в ролята на Ронал, член на новото племе Metkayina, което живее под водата) могат да задържат дъха си до седем минути!

„Един от любимите ми моменти е, когато видях Кейт Уинслет да върви по дъното на резервоар, широк поне 12 метра. Тя върви към мен и ме вижда през прозореца - само махва, стига до края на стената, обръща се и върви по целия път обратно!“, сподели Ландау.

Ако трябва да сме честни, това изглежда като много работа за нещо, което никой не е сигурен дали зрителите искат. Камерън най-вече:

„Големият проблем е - ще спечелим ли някакви проклети пари? Големите, скъпи филми трябва да правят много пари. Ние сме в нов свят след коронавируса и избухването на стрийминг платформите. Може би тези касови числа никога повече няма да се върнат. Кой знае? Всичко е едно голямо хвърляне на зарове“, заяви режисьорът.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: