Ден до епичната премиера на The Beatles: Get Back на Питър Джаксън

Ако се питате къде се покри Питър Джаксън през последните четири години и какви ги върши – е, ще видите с очите си точно след ден. Кино бащата на епичната сага „Властелинът на пръстените“ ще се завърне на 25 ноември, за да представи новия си документален проект, посветен на иконичните The Beatles, който ще се завърти ексклузивно по Disney+ се очаква с огромен интерес.

По последна информация, документалната продукция The Beatles: Get Back ще е дълга повече от 7 часа и ще бъде разделена на 3 части. Джаксън вади, възстановява и адаптира повече от 55 часа студийни записи, както и концерт изнесен на покрива. Всичко това е заснето през 1969 г. от Майкъл Линдзи-Хог за неговия филм „Let It Be“ в момент, когато Apple му забраняват да включва по-голяма част от кадрите, които, по мнение на продуцентите, застрашават творческия процес на групата и очертават трудностите в отношенията на членовете на групата, довели до отчуждение и разпадане.

Запален фен на Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар още от люлката, Питър Джаксън е използвал същия технически процес по подобряване на качеството на оригиналните летни, който ползва и за документалната си сага They Shall Not Grow Old, посветена на Първата Световна Война.  

Колкото до настоящите членове на най-известната британска рок група в историята, да, те също са в играта. Стана ясно, че освен Питър Джаксън самите Пол Маккартни и Ринго Стар се нареждат като продуценти на документалистиката, заедно с Йоко Оно и Оливия Харисън.

 


Още по темата: