Arcane – новата Netflix сензация

Анимираният сериал на Netfilx, базиран на хитовата мрежова игра League of Legends, по-известна сред хилядите зарибени у нас като LoL или просто „Лигата“ се очертава като новия рекордьор на стрийминг гиганта в световен мащаб. С впечатляващата IMDB оценка от 9,4 ( за сравнение Squid Game има 8.1, а религията Game of Thrones – 9.2), Arcane се оформя като безпрецедентния нов любимец на феновете на сериалите и Chill-ването по света. Още след излизането на Акт 2 (еп.4, 5, и 6) анимацията за възрастни се изкачи на топ позиция в стрийминг платформата в цели 50 държави.

Светкавичният успех на Arcane накара продуцентите, както и създателите на играта Riot Games да планират бъдещето отсега – изпълнителният директор на Riot Games Николо Лорън официално обяви, че вече е стартирана работата по Сезон 2, часове след пускането на финалните три епизода (Акт 3) от пилотния сезон. По негови думи продължението ще види свят през 2022.

Arcane закова позицията си на най-гледаното тв шоу на Netfilx в света, изпреварвайки международни сензации като Hellbound, Cowboy Bebop, and Squid Game, според статистиките на сайта Flixpatrol. Към дата 21 ноември Arcane е първи избор на зрителите в 34 държави и заема достойно място в топ 10 в общо 90 държави, където се излъчва.

Arcane. Фото кредит: Netflix

Сюжетът на Arcane отвежда зрителите във впечатляващата и вълнуващата вселена на League of Legends, като осветява ключови моменти от предисторията на действието, заложено в мрежовата игра. Това прави сериала подходящ освен за милионите болни фенове на „Лигата“ по света, така и за незапознатите с LoL-ването (като нас). Зрителят се среща с култовите герои от Piltover и Zaun, които се трансформират в онова, което ги познават играчите под влияние на различни събития.

Продължава на страница две...


Още по темата: