Алек Болдуин: Не съм натискал спусъка

мин. четене

Актьорът Алек Болдуин каза, че не е натиснал спусъка на пистолета, чиито куршум уби Халина Хътчинс на снимачната площадка на филма Rust.

"Спусъкът не беше натиснат. Аз не натиснах спусъка", каза Болдуин в интервюто за ABC News – първото му след стрелбата през октомври.

На въпроса защо е насочил пистолета към Хътчинс и е натиснал спусъка, когато това не е било част от сценария, Болдуин отговори:

„Никога не бих насочил пистолет към никого и след това да натисна спусъка, никога…“

Той добави, че няма представа как боен куршум е попаднал в револвера Колт 45, който е използван в конкретната сцена.

„Някой е поставил боен куршум в пистолета, куршум, който дори не е трябвало да бъде на снимачната площадка“, каза той.

В интервюто разстроеният Болдуин видимо се бори да сдържа сълзите си, когато говори за Хътчинс: „Тя беше обичана и харесвана от всеки, който работеше с нея – възхищаваха ѝ се“.  

На въпроса на Джордж Стефанопулос дали стрелбата е най-лошото нещо, което някога му се е случвало, Болдуин отговори:

„Да, защото връщам назад в главата си случката и си мисля какво можех да направя“.

Инцидентът, който все още се разследва, поднови призивите за по-добри условия на безопасност на снимачната площадка по отношение на използването на оръжия. Болдуин смята, че полицията трябва да присъства на „всеки филм и телевизионна продукция, на които се използват оръжия, фалшиви или други“, за да съблюдават за тяхната сигурност.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: