5 фантастични "златни" сериала в стрийминг платформата на HBO, които не са за изпускане

Номинациите за „Златен глобус“ развълнуваха света, освен с гафа, който Снуп Дог направи, все пак и заради тазгодишните претенденти за квалитетното отличие и HBO, които и тази година могат да се гордеят с номинирани продукции от тяхната селекция, веднага изкараха „златната“ секция на платформата си. Предложенията са наистина стойностни и всички те са спечелили куп престижни награди, така че ако не сте ги гледали – ето 5 наградени със злато предложения, които изобщо не са за изпускане.

Велика (The Great)

Макар и очевидно исторически неточен в сравнение със стария филм с Марлене Дитрих по темата, „Велика“ е фантастично забавна глупост, за което създателите ни предупреждават още от самото начало, позиционирайки намигващото “an occasionally true story” след шапката на всеки нов епизод. В главната роля откриваме шеметната Ел Фанинг, която прави едно доста странно и същевременно изключително забавно превъплъщение на Екатерина Велика – небезизвестната руска императрица, останала в историята като една от най-мощните владетелки. До нея метафорично и буквално застава Никълъс Холт в ролята на император Петър III, който ви идва направо да ошамарите.

Сериалът като цяло е доста забавен, понякога шокиращ или ужасяващ, а често – просто откачен. Катрин е построена по доста интересен начин героиня – тя хем е умна, хем глупава, понякога гениален стратег, понякога се оплита в собствените си паяжини, но винаги се движи в устрем от една сляпа, често безумна решителност. Съвсем скоро продукцията на Hulu пусна чакания от мнозина втори сезон, който с кеф може да си пуснете в HBO Go.

Още златни предложения...


Още по темата: