5 факта за House of the Dragon, които ще ви изненадат

мин. четене

Изминаха три години, откакто за последно посетихме Вестерос за финалa на Сезон 8 на Game of Thrones. Новата поредицата на HBO MAXHouse of the Dragon, ни връща в "земята на огън и лед"  200 години преди събитията от Game of Thrones.

House of the Dragon е историята на династията Таргариен и се основава на разкошния роман на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“. Това е история за семейство във война, история за дракони и история за трагедия.

Това не е  първата идея spin-off на Game of Thrones 

Плановете за поредица наследник на Game of Thrones стартират още през 2018 г.  с шоу,  озаглавено Bloodmoon. Действието се развива в Age of Heroes и The Long Knight. Създаден е от Джейн Голдман (Kick-Ass и Kingsman: The Golden Circle), а пък Наоми Уотс и Джейми Кембъл Бауър (Stranger Things) били в актьорския състав и дори заснели пилотен епизод.

House of the Dragon е базиран на реални събития  

По време на Comic Con 2022, Джордж Р. Р. Мартин сподели, че House of the Dragon е вдъхновен от реални събития от 12 век:

"Game of Thrones беше базиран много свободно на Войната на розите. Това шоу се основава на по-ранен период от английската история, наречен Анархията“.

Колко са драконите и още изненадващи факти, вижте тук - в Момичетата от града.

 

 

 


Още по темата: