4 световноизвестни филма, снимани в България

мин. четене

Поради красотата на България и разнообразието от пейзажи (морски, планински, речни и градски), редица филмови компании избират именно нашата страна за заснемането на своите филми. Близостта между всички тези природни забележителности, също е голямо предимство – в рамките на няколко часа стигаш от града до планината, морето, някое езеро или пещера. 

Ето четири световноизвестни филма, които снимани у нас:

1. "Погрешен завой 5" (2012 г.)

Ако не сте го гледали, силно ви го препоръчвам. Това е една от най-известните страшни поредици в света на киното. Нещо, което може би не знаете, е, че голяма част от сцените, включени във филмите, са заснети в България или по-точно на множество локации около столицата ни. 

 

2. "Непобедимите 3" (2014 г.)

Едни от най-големите имена в света на екшън филмите са били в България! Силвестър Сталоун, Джейсън Стейтъм, Чък Норис, Никълъс Кейдж и Долф Лундгрен се събраха тук и снимаха едни от най-опасните каскади и завладяващи сцени в третия филм от поредицата "Непобедимите".

 

 3. "След падането" (2021 г.)

Романтичната поредица, завладяла света в последните няколко години. Сигурно малцина знаят, че лентата е заснета в Американският университет в Благоевград.

Филмът е адаптация на едноименния роман на Ана Тод „След“. В главните роли са Джозефин Лангфорд и Хироу Файнс-Тифин в ролите на Теса Йънг и Хардин Скот.

 

 4. "Тексаско клане" (2022 г.)

Връщам ви пак в света на страшните филми, но не можем да пропуснем това голямо заглавие. "Тексаско клане" е поредица от филми стартирала през далечната 1974 година и продължава до ден днешен. В главната роля влезе звездата Мо Дънфорд, който остана очарован от красотата на София и сподели в социалните мрежи няколко снимки от разходката си из столицата. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Moe Dunford (@moe_dunford)

 


Още по темата: