Тест драйв и нови вкусове в Дни на китайската култура и технологии

мин. четене

Най-новото от света на технологиите и нов прочит на традиционната култура от Изтока ще можем да видим на тематичния уикенд, който се задава в края на седмицата. Дни на китайската култура и технологии ще се проведе на 5 и 6 ноември – събитие, което събира представители на китайски марки в България, с фокус към създаването на атмосфера, която да ви отведе в света на Далечния изток и неговото експоненциално развитие през последните 2 десетилетия.

Домакин е Институ „Конфуций“ в София на бул. „Александър Стамболийски“ 82. От 11:00 до 17:30 часа посетителите ще могат да направят тест драйв на моделите на Dongfeng, сред които 7-местния SUV - 580 Glory, луксозния SUV IX5 Fengon, изцяло електрическия SUV E3, и практичния товарен автомобил K01H.

Паралелно с това има богата културна програма с безплатни участия по калиграфия, шоу на чаеното изкуство с демонстрации, лекция и дегустация, изложба на традиционно китайско облекло и демонстрация на Тай чи чуан от практикуващи майстори.

Посетителите ще видят и традиционния китайски музикален инструмент Xun, кулинарно шоу с Shuttlecock с демонстрации, обяснения и участие на желаещите. Ще бъде представена марката  Представяне на Moutai и ще има демонстрация на Arrow Bike.

В неделния ден в програмата са предвидени изрязване на хартия с демонстрации, обяснения и участие, рисуване с водни бои, Five-in-a-row с демонстрации, обяснения и участие, както и показване на традиционен китайски музикален инструмент гуджен.  

Всеки посетител ще може да участва в томбола за различни награди. След тях са 3 броя уикенд пробно шофиране с Dongfeng, СПА уикенд с Haval, безжични слушалки Huawei или зарядно за автомобил Huawei.

Пълната програма на Дни на китайската култура и технологии може да видите тук.

Входът за събитието е свободен.

Технологии? Вижте тази изложба

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: