Сагата приключи - Мъск купи Twitter

мин. четене

След като публикува видео, придружено с коментара "Entering Twitter HQ - let that sink in", в което се вижда как влиза в централата на Twitter с мивка в ръце - намек, че престоят радикални промени, Елон Мъск приключи сагата около придобиването на Twitter Inc. Сделката за 44 милиарда долара вече е факт. 

Главният изпълнителен директор Парадж Агравал, главният финансов директор Нед Сегал и директорката по правните въпроси и политиката на компанията Виджая Гаде вече са уволнени. Мъск смята, че те са го подвеждали за броя на спам акаунтите в платформата, предадоха световните агенции.  

 

Агравал и Сегал са били в централата на „Туитър“ в Сан Франциско при финализирането на сделката и са били съпроводени до изхода, съобщиха запознати източници, съобщава БТА.

За момента Мъск не обяснява как ще осъществи големите си амбиции, които по-рано очерта за бъдещето на влиятелната социална медийна платформа. 

Най-богатият човек иска да „победи“ спам ботовете в „Туитър“, да направи алгоритми, които определят как съдържанието бива представяно на потребителите и да не допусне платформата да стане средище на омраза и разделение, дори и при ограничена цензура.

Вчера Мъск каза още, че не купува „Тутър“, за да спечели, а по хуманни подбуди. 

Междувременно изкара пари и от... парфюм - вижте тук!

 


Още по темата: