Retorio се разширява глобално: нови инвеститори осигуряват капитал за ускорение

мин. четене

Мюнхен, Германия, 18 Октомври, 2022 - Retorio, базирания в Мюнхен стартъп, който създава платформа за поведенческа интелигентност за изграждане на ориентирани към клиента организации, обяви седемцифрена инвестиция в следващ кръг от финансиране. Сред инвеститорите са фондовете за рисков капитал Conviction VC, Basinghall Partners и Sofia Angels Ventures, както и настоящ и бивш изпълнителни директори на компании от DAX. Финансовият интерес, който Retorio получи, позволява на новосъздадената AI компания да засили инерцията си с по-бързо и по-силно темпо, като в крайна сметка разширява своите бързо нарастващи глобални клиентски внедрявания, както за съществуващи, така и за нови клиенти.

 

Успешният кръг на финансиране означава, че Retorio може да обърне внимание на скорошния скок в броя на клиентските запитвания. В допълнение към Basinghall Partners (Лондон/Люксембург), платформата за поведенческа интелигентност вече включва още два фонда за рисков капитал сред своите инвеститори, а именно Conviction VC (Лондон) и Sofia Angels Ventures (София). По време на кръга на финансиране Retorio успя да привлече няколко частни фонда, включително семейни офиси на настоящи, както и бивши главни изпълнителни директори на компании от DAX, както и опитен софтуерен предприемач. Със способността на Retorio да набира средства във време, когато глобалната икономика е под натиск, новите инвеститори са убедени в бизнес модела и платформата на Retorio и подкрепят стартъпа – не само с капитал, но и като съветници.

„Нашия корпоративен сегмент в момента показва огромен растеж,“ обяснява д-р. Патрик Оелер, Съосновател и Изпълнителен Директор, Retorio. „Някои големи клиенти в момента пускат платформата ни в световен мащаб. Кои може да ни подкрепи по-добре в това от двама изпълнителни директори на големи немски DAX компании с дългогодишен опит. С тяхна помощ можем да разберем по-добре предизвикателствата, пред които са изправени големите корпорации в момента.“

„Секторът за обучение и развитие в момента процъфтява,“ споделя д-р. Кристоф Хоенбергер, Съосновател и Изпълнителен Директор, Retorio. „Компаниите и инвеститорите признават, че успехът днес зависи значително от прякото взаимодействие между служителите на компаниите и техните клиенти. Радваме се на това развитие и благодарение на нашите нови инвеститори, сега сме в състояние да растем с изискванията на нашите клиенти. Особено когато става въпрос за решаване на стратегически въпроси, приносът на опитни изпълнителни директори ни помага да ги превърнем в конкретни продуктови решения.“   

Бизнесът стремглаво расте

Retorio се радва и на ръст в клиентите. Пет от десетте най-печеливши немски компании са вече сред клиентите на стартъп-а, като годишните приходи са се увеличили съответно пет и три пъти през последните две години.

Новият капитал, който е в седемцифрения диапазон е предназначен за разширяване на успеха с привличане на клиенти и екипа за продажби. В по-нататъшния обхват, Retorio планира да придобие нови международни партньори за глобално внедряване на корпоративни клиенти.

Компаниите дават приоритет на развитието на човешките ресурси

Retorio, спиноф от Техническия университет в Мюнхен предлага AI платформа за поведенчески анализ, за да помогне на компаниите да взимат по-добри и по-обективни решения за управление на талантите. Retorio помага на компании в световен мащаб да открият модели на успех в екипите за продажби и обслужване, да наемат най-подходящите таланти за тези екипи, както и да ги развиват с помощта на интерактивни видео симулации. С данните, предоставени от Retorio, клиентите могат да стимулират трайно подобряване на производителността и организационното здраве.

Видео AI-а може да извлече научно валидна оценка от кратки видео поредици за това колко добре кандидатът отговаря на изискванията за работа и се вписва в желаната фирмена култура въз основа на тяхното наблюдавано поведение. След наемането на новите кадри, видеосимулациите на Retorio поставят служителите в реалистични ситуации на интервю от ежедневния им работен живот. След това AI предоставя конкретна обратна връзка и предложения за подобряване на поведението при разговор.     


Още по темата: