Още гориво за Рудолф: Amazon плаща милиарди, за да компенсира недостига по Коледа

мин. четене

Както стана ясно напоследък, Коледа се очертава да не е съвсем пищна като предишни години. Дори tech-гиганти търсят различни подходи, за да сервират пуйката на масата в коледната вечер.

Amazon заяви, че ще похарчи няколко милиарда долара за управление на недостига на работна ръка и проблемите с веригата за доставки в навечерието на Коледа.

Гигантът за онлайн търговия на дребно заяви, че прави "каквото е необходимо, за да сведе до минимум въздействието" върху клиентите и продавачите.

Междувременно Apple каза, че недостигът на полупроводникови чипове й е струвал 6 милиарда долара загубени продажби.

Шефът на технологичния гигант Тим ​​Кук призна, че проблемите му ще продължат и през празничния период.

Кук каза още, че през последните месеци е имало „ограничения в доставките, по-големи от очакваното“ и недостигът на чипове сега засяга „повечето от нашите продукти“.

„В краткосрочен план ще бъде скъпо за нас, но това е правилният приоритет за нашите клиенти и партньори“, добави той.

Печалбите на Amazon спаднаха рязко до 3,2 милиарда долара от 6,3 милиарда долара през третото тримесечие до 30 септември.

Amazon предлага бонуси от £ 3000 за привличане на персонал

Джордж Годбър, мениджър на фондове в Polar Capital, каза пред BBC:

Има още...

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: