Нов модел сгъваем телефон предизвиква този на Samsung

мин. четене

Сгъваемите телефони вероятно биха могли един ден да изместят стандартните устройства. В този дух още един технологичен гигант хвърля ръкавицата с продукт, който да съперничи на Samsung Galaxy Z Fold 3.

Oppo, задграничната компания майка на OnePlus, разкри Oppo Find N – сгъваем телефон, който ще бъде пуснат на пазара на 15 декември по време на годишната конференция на Oppo Inno Day.

Oppo не разкриват много за устройството, но тийзър видео, публикувано в Twitter, показва телефон с подобна форма като Galaxy Fold. Тоест това е телефон  със стандартен външен екран, който може да се сгъва, за да разкрие по-голям гъвкав вътрешен панел. Гледайки кадър по кадър, изглежда, че устройството има хромирани ръбове, изпъкналост на камерата в горния десен ъгъл, USB порт в долния, а предният екран има минимални рамки.

Find N очевидно е резултат от четири години научноизследователска дейност и шест поколения прототипи с устройството от първо поколение.

Oppo твърдят, че са отстранили проблемните точки с тези устройства, включително гънката на дисплея и съмнителната издръжливост на някои модели. Според тях целта е да се направи нещо красиво, което да държим удобно в дланта си.

Издръжливостта остава проблем, но се смята, че за да намерят масова аудитория, сгъваемите телефони трябва да намалят цената си и да демонстрират нови начини за използване на телефона.

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: