Netflix постепенно се превръща в... кабеларка

мин. четене

Времето е циклично и всеки ден платформите за стрийминг се доближават все по-близо до телевизията. Споделянето на паролите се ограничава, рекламите също са на лице и има централизиран хъб, където можете да комбинирате всичките си абонаменти в една платформа.

Сега Netflix прави още една крачка в тази посока - с доброто старо живо предаване. Говорител на Netflix потвърди пред Gizmodo, че компанията е в ранната фаза на проучване на нова възможност за стрийминг на живо. Той може да се използва за предавания без сценарий, като различни типове състезания и епизоди за reunion на участници в риалити формати. Или с добавяне на възможност за участие на публиката под формата на гласуване (тип „Гласът на България“).

Може да се използва и за стрийминг на IRL (in real time) събития като неотдавнашния фестивал за стендъп комедия на Netflix - Netflix is ​​a Joke. Там изпълненията бяха записвани с идеята да бъдат публикувани по-късно като така наречените specials. Сега се очертава Netflix в бъдеще да излъчва подобни събития в почти реално време.

Netflix не е единствената платформа за стрийминг, която обмисля предаване на живо. Disney Plus направи първия си стрийминг на живо през февруари. Към момента има ограничена информация за предстоящата версия на Netflix.

Не е обявена и дата на пускане на live stream на платформата и времевата линия за функцията остава неясна. Услугата за стрийминг навлезе в труден период с първата си загуба на абонати от десетилетие – и съответен спад на акциите, последван от съкращения. И въпреки че компанията вероятно е предизвикала тази ситуация с лошо финансово управление и грешен бизнес модел, все още не е ясно дали могат да избягат от проблемите с „иновации“ като живо предаване. Дали да не си вземем пак просто един телевизор. Или просто да излезем на разходка…

За автора:

Никола Симеонов

Градът ражда красота, вълнение, спокойствие и музика. Едновременно. Обичам да потъвам в това море от звуци и разкази, прокраднали се от ъглите, малките недодялани улички, широките булеварди със свистящи коли-електрони. Градът е голям, като света и малък като него. Хората се търсят в града, в автобуса, в трамвая. Искам да им помогна да се намерят, чрез историите, които самите те не знаят, че мог...

Виж профила

Още по темата: