Мъск: Продължавайте да се оплаквате, но ще ви струва 8 долара

мин. четене

Новият собственик на Twitter Илон Мъск обяви в социалната мрежа за абонаментна такса от 8 долара на месец за клиентите, които искат да се сертифицират със своите автентични акаунти. По този начин те ще получават по-малко реклами, предаде Франс прес.

От миналата година социалната мрежа предлага абонамент с платени функции, но генералният директор иска да въведе нова по-скъпа оферта, която да разнообрази източниците на приходи за платформата.

 

"Сегашната система на господари и слуги, с тези, които имат синята отметка и тези, които я нямат, e глупост. Да дадем сила на хората! Синя отметка за 8 долара на месец", каза шефът на Tesla и SpaceX.

Елон Мъск предвижда да създаде и т.нар. Blue Twitter с абонамент от 5 долара на месец, с по-удобни средства за четене и за редактиране.

Мъск придоби Twitter окончателно миналата седмица и от тогава промените не спират. 

Милиардерът показа и другото си лице (не само това на иноватор и благодетел), като обяви, че вече не може да си позволи да плаща за украинските сателити.

А проследихте ли това?

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: