Италия разби най-голямата мрежа за пиратски стрийминг

мин. четене

Италианската полиция обяви вчера, че е разбила най-голямата мрежа за пиратска телевизия онлайн, която представлява 70% от нелегалния стрийминг в цялата страна.

Мрежата, която рекламира услугите си в Telegram и други социални медии, има повече от 900 000 потребители, всеки от които обикновено плаща по 10 евро на месец за достъп до филми, футболни мачове и друго съдържание от различни платформи, съобщи Ройтерс. 

Печалбите от незаконния стрийминг са около 10 милиона евро на месец, а организаторите са базирани в няколко италиански града, както и във Великобритания и Германия, обяви италианската полиция. Разследвани за различни престъпления са били около  70 души,  включително и за участие в международна престъпна организация, пране на пари, измамно прехвърляне на активи, фалшифициране на лични документи и представяне под чужда самоличност.

Луиджи Де Сиерво, който е начело на "Серия А", висшата футболна лига на Италия, изрази "най-сърдечни благодарности за изключителната работа, свършена в тази безмилостна борба срещу незаконния стрийминг". Британската платформа за видео стрийминг DAZN, която миналата година похарчи около 2.5 млрд. евро за правата за излъчване на " Серия А", заяви, че такива незаконни играчи застрашават инвестирането в предаване на живо на спортни събития.

При друга акция миналата година италианската полиция обяви, че е блокирала 1.5 милиона потребители, които стриймват нелегално от доставчици, включително Netflix Inc, подразделението Sky на Comcast, DAZN и местния оператор Mediaset.

Междувременно остават по-малко от 10 дни до старта на Мондиал 2022. 

 


Още по темата: