"Форд" изтегля 350 000 коли заради опасен дефект

мин. четене

Автомобилният консорциум "Форд" съобщи, че изтегля 350 000 коли заради опасен дефект. Затова фирмата моли собствениците на закупените автомобили да ги върнат, за да бъдат ремонтирани, предаде БТА. В това число и 39 000 спортни високопроходими SUV, за които има инструкция да бъдат паркирани на открито, защото двигателният им отсек може да се възпламени.

В официална комуникация между американското правителство и "Форд" пише, че компанията не е установила каква е причината за пожарите, избухнали в някои от джиповете Ford Expedition и Lincoln Navigator, произведени през 2021 г.

Пожари могат да възникнат, дори когато двигателите са изключени. Има информация за 16 случая на пожар в двигателния отсек, 14 от които при фирмени превозни средства, взети под наем. В следствие на един от инцидентите е загинал един човек, съобщиха от „Форд“.

От автомобилният гигант изтеглят и около 310 000 тежкотоварни камиона, поради дефект при въздушната възглавница на водача, която може да не се задейства при катастрофа. Компанията изтегля и 464 броя от миналогодишните си електрически джипове  Mustang Mach-E заради проблем със софтуера, който може да причини непреднамерено ускорение, забавяне или загуба на мощност.

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: