Времето като модно вдъхновение

мин. четене

Времето е в нас и ние сме във времето, казал е Левски и фразата е толкова универсална, че я използваме неусетно във всякакви контексти.

Също толкова философски може да се подходи по темата ВРЕМЕ, която предизвиква въображението на всички творци за авторско произведение, за да бъде то отпечатано върху тениска. Всеки период от време носи своята история, а времето е нестабилна величина, зависима от различни процеси - климатични, политически, обществени. Времето ни убягва и по-често е трудно до го опишем. Времето обаче ни дава и перспектива напред и възможност да мечтаем, защото е и визия за всичко, което бихме могли да бъдем.

МЕЛБА инициативи за дизайн и онлайн модната платформа FASHION DAYS канят визуални творци – графични дизайнери, типографи, художници, илюстратори, фотографи – да създадат произведение на тема ВРЕМЕ и да създадат произведение, което да се отпечата върху тениска.

Предложенията за дизайн могат да бъдат всякакви – от илюстрации и рисунки, през графики и фотографии, до карикатури и текстове, като предават ясно авторската концепция на участника. Наградният фонд е 3500 лв., който ще отиде при победителят, а срокът за участие е 3 юли 2022  г.

Всички предложения трябва да са дигитални и изпратени в .jpeg или .pdf формати в резолюция минимум 150 dpi за растерни файлове при размер А3 (420 мм на 297 мм) с вертикално разположение. Към файла трябва да бъде приложен текст с до 250 знака описание на идеята.

Всеки участник носи отговорност за оригиналността на творбата си. Предложенията за дизайн могат да се разработват индивидуално или от екип като допустимият максимум е до 2 предложения от човек или екип. Кореспонденцията се води на български език.

Предложенията изпращайте на :hello@studiokomplekt.com със subject в мейла Open Call TIME.

Краен срок за подаване на проекти / до 3 юли 2022, 23:59 часа.

Представените идеи ще бъдат преценени от жури до 10 юли 2022 г., а ден по-късно ще бъде обявен и победителят. Журито е в състав: Комплект – създатели на МЕЛБА Инициативи за дизайн, Fashion Days, Даниела Иванова, основател на българската марка за мода Garderob, Васил Димитров – куратор и основател на галерия КО-ОП, както и на фестивали за илюстрация и графика FIG.

Отпечатването върху тениската ще бъде представено на Фестивала за дизайн в София МЕЛБА / ноември 2022


Още по темата: