Прощалното турне на Елтън Джон тръгна от Америка

мин. четене

Елтън Джон тръгна на прощално турне в Америка като за финал на впечатляващата му 50-годишна кариера. Емоционалното сбогуване на певеца с публиката започна в петък с първото шоу във Филаделфия, САЩ. 

75-годишният музикант, композитор и изпълнител, израснал до титлата "сър", лично връчена му от кралица Елизабет II, все още е в добра форма и изнася концерти за завиждане, но годините вече му тежат. Затова предпочита да се отдаде заслужено на семейството и децата си в златния сезон от живота си.

Малцина знаят, че Реджиналд Кенет Дуайт се е превърнал в любимец на публиката в цял свят, а вероятно и в лично ваш, защото това е рожденото име на Елтън Джон. Той започва кариерата си през 70-те години с ексцентричен външен вид и характерните за него очила, шантави превъплъщения и костюми, стигащи до гротески като Мини Маус и Стауята на свободата. Но музиката го изтласква напред, защото Елтън Джон е цар на мелодичните поп шлагери, добре разказаните истории с красив текст и подходящо поднасяне.

Затова той се радва на 300 млн. записа по света, постигнал е 70 хита в топ 40 като 9 от тях са били № 1 в класациите за музика на планетата. В 50-годишната си звездна кариера Елтън Джон изнася 4000 концерта като 7 от албумите му са били №1 в музикалните чартове в периода 1972-75 г. Предхождат го само „Бийтълс“.

А сега в Америка публиката ще се радва на хитовете му на цели 100 концерта - сериозна бройка изяви като за прощално турне, но във всичките публиката ще пее с цяло гърло хитовете като Can You Feel the Love Tonight, Candle in The Wind, Crocodile Rock,  I`m Still Standing… 

Ето и кадри от прощалния концерт във Филаделфия, за да усетите атмосферата: 

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: