Най-добрите архитектурни шедьоври, претворени с канела

мин. четене

Всяка година в Галерията за дизайн и архитектура в естонската столица Талин се провежда Piparkoogimaania - художествена изложба, която пресъздава архитектурни обекти от джинджифилови бисквитки. Още на 1 декември в галерията започна да ухае на канела и джинджифил, след като участниците донесоха своите прецизно изпечени и декорирани изделия, съобщиха от арт пространството Антракт.

Темата за 2022 г. е „Архитектура“, а в изложбата са включени както световноизвестни архитектурни обекти от различни краища на света, така и естонски забележителности.

Може да се видят още изделия по модела на Саграда Фамилия в Барселона и Айфеловата кула в Париж.

Естония има доста обекти под егидата на ЮНЕСКО и една от северните дестинации, препоръчвани за коледни и зимни пътешествия, стига да обичате студа, снега и истинската зимна приказка.

Ето кои стани препоръчваме за подобни изживявания

 

За автора:

Милла Иванова

Казвам се Милла Иванова – дългогодишен журналист със сбъдната мечта.  Силната ми интуиция и усета за хората са силните ми страни и не се колебая да ги използвам, за да премина и през най-залостените врати. А английският, френският и немският са ми първи помощници, когато работя по любимите ми теми – от международните новини. Така станах и партньор на Euronews, Франция, с л...

Виж профила

Още по темата: