Изложба на седмицата: Big Jazz Photos

мин. четене

Искате ли да ви отведем там, където джазът и фотографията се преплитат? В столичния Dada Bar от няколко дни в рамките на изложбата Big Jazz Photos са показани 7 знакови авторски кадъра на американски и европейски музиканти от джазовата колекция на фоторепортера Евгени Димитров. За втори път публиката може да ги види след експонирането им през 2011 година в Музейната галерия за модерно изкуство.

Имаме възможността чрез емоцията на фотографията да съпреживеем моменти от изпълненията на Ал Жиро, Били Кобъм, Еди Харис, Джеймс Браун, Бети Картър, Ал ди Меола, Ранди Брекър. Експонатите са първи отпечатък на канава с подрамка, в най-високото технологично изпълнение.

"В момента, в който нещата се случват, понякога не си даваме сметка, че присъстваме на епичен момент."

"През българската сцена са минали световни събития. От дистанцията на годините можем да оценим допълнително това, кото сме преживели, най-малкото поради невъзможността то да се случва отново", посочва Евгени Димитров, който е собствени и управител на фотографска агенция "БулФото".

"На пръв поглед бихте си помислили, че снимайки един концерт, човек не може да преживее музиката. При мен е обратното. С очите си следя това, което е нужно за самата снимка, докато със слуха си мога да предусетя кога ще дойде кулминацията в изпълнението. Така аз научавам за момента малко преди той да се случи и съм готов да го хвана. Преживяването по този начин е двойно удоволствие – не само за очите и ушите, но и като предчувствие за пик в изпълнението на музикантите", разказва още фотографът. 

Какъв е резултатът от това? Разберете сами, като разгледате изложбата Big Jazz Photos. Dada Cultural Bar се намира на ул. "Георги Бенковски" 10 в София.


Още по темата: